Africaventura Logo Colour Flate

Neem contact op

Victoria Falls Zimbabwe

Zimbabwe

een droom voor elke natuurliefhebber

Hwange National Park

Tijdens een reis naar Zimbabwe staat natuur en wildlife centraal. Bezoek de Victoria Falls, een indrukwekkend natuurspektakel waarvan je nog lang na thuiskomst zult dromen. Maak een rondleiding te voet of stap zelfs in een helikopter om de watervallen van bovenaf te bewonderen. Een super ervaring is een boottocht over de Zambezi rivier, een relatief onontdekte rivier die door zes landen en een verbluffende 2 700 km stroomt. Ga op safari in Hwange National Park, een nationaal juweeltje met een van de grootste kuddes olifanten van Afrika. Combineer Hwange met het nabijgelegen Matabo Hills National Park, waar je een wereld van indrukwekkende granieten rotsblokken en eeuwenoude geschiedenis kan verwachten.

Victoria Falls

Victoria Falls Zimbabwe

De Victoria Falls: een van 's werelds grootste natuurspektakels. Lang voordat de Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger Dr. David Livingstone de Victoria Falls in 1855 'ontdekte', had het plaatselijke Batongavolk ze al de naam Mosi-oa-Tunya gegeven, wat 'de rook die dondert' betekent. De watervallen vormen een spectaculair schouwspel van ontzagwekkende schoonheid en grootsheid aan de Zambezi rivier, die de grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe.

Wist je dat?

De Victoria watervallen 1.708 meter breed en 108 meter hoog zijn.

Elke minuut stroomt er meer dan 5 miljoen kubieke meter water over de watervallen.

Je kunt de watervallen zien vanuit twee landen: Zimbabwe en Zambia.

Hwange National Park

Hwange National Park

Hwange: ongetwijfeld een van de beste safari bestemmingen van Afrika. Dit enorme park heeft een indrukwekkende reeks aan wilde dieren - leeuwen, luipaarden, neushoorns, giraffen, buffels, zebra's, gemsbokken, hyena's, wilde honden en meer. Dit wordt weerspiegeld door de diversiteit van de omgeving van het park: het zanderige zuidelijke deel van het park grenst aan de Kalahari-woestijn, terwijl de noordelijke graslanden dichtbegroeid zijn met rotsen en mopanebomen. Hwange herbergt een van de grootste olifantenkuddes van het hele continent, en het is tevens het grootste - met een oppervlakte van 14.600 km² - en oudste nationale park van Zimbabwe.

Matobo Hills National Park

Matobo Hills National Park Zimbabwe

In Matobo Hills ervaar je een wereld van indrukwekkende granieten rotsblokken, oude geschiedenis en spoor je te voet neushoorns op. Dit gebied toont grote rotsblokken die natuurlijke schuilplaatsen bieden en in verband worden gebracht met menselijke bewoning vanaf de vroege steentijd, wat wordt bewezen door de grote collectie rotstekeningen.

Een bijzonder onderdeel van dit gebied is de Intensive Protection Zone, waar een grote populatie zwarte en witte neushoorns met succes broedt. Naast neushoorns kan je ook zebra's, giraffen, hyena's, nijlpaarden, wrattenzwijnen, waterbokken, krokodillen, bavianen en nog veel meer tegenkomen. Als je naar de lucht kijkt, heb je een goede kans om zwarte adelaars te zien, evenals een ongelooflijke verscheidenheid aan andere vogels.

Hwange National Park
Zambezi
Flight of Angels Victoria Falls

Groepsrondreis Zimbabwe

Wildlife op zijn best

Comfort

9 dagen

Maak een helikopter vlucht over de Victoria Falls

Bewonder eeuwenoude Bushman schilderingen

Volg de sporen van een neushoorn te voet

Leer over het behoud van de Afrikaanse wilde honden

Prijs op aanvraag


2024 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH

Alle rechten voorbehouden

Emke

Jouw contactpersoon

Emke

Emke