Africaventura Logo Colour Flate

Neem contact op

Onze passie

Africaventura is ontstaan vanuit passie voor het Afrikaanse continent en de wens om de diversiteit van elke bestemming met anderen te delen. Afrika bestaat bestaat uit meer dan 50 landen, elk met een uniek aanbod van ervaringen: van ruige kustlijnen en indrukwekkende bergketens tot bruisende steden en ongerepte savanne gebieden.

We zien veel reizen met typische elementen van 'Afrika'. Zoals een groepssafari en strandresorts - ver weg van het alledaagse leven. Hoewel het zeker een must is om op safari te gaan en highlights te bezoeken, mis je bij ons niets van de cultuur, 'hidden gems' en authentieke lokale ervaringen. Wij gaan verder dan safari en beloven dat je tijdens je reis nieuwe inzichten over Afrika zult krijgen. Onze missie is dat je terugkeert als een ambassadeur van het Afrikaanse continent, met zin om snel terug te keren en meer bestemmingen binnen het continent te ontdekken.

Africaventura's focus ligt momenteel op zuidelijk Afrika, maar de ambitie leeft om in de toekomst reizen in heel Sub-Saharaans Afrika aan te bieden. Naast groepsreizen in kleine groepen, heb je ook de mogelijkheid om een privéreis met huurauto te maken.

Neem contact op om uit te vinden welke reis het beste bij jou past!

Emke Prakken is de oprichter van Africaventura en sinds 2021 onderdeel van het Ventura TRAVEL team. Emke is geboren en getogen in Nederland, met een diepe passie voor het Afrikaanse continent. De liefde van haar familie voor Afrika leidde tot haar droom om op een dag 'in de bush' te wonen.

Die droom kwam uit toen ze in Zuid-Afrika een opleiding tot Game Ranger ging volgen. Vervolgens kon Emke van haar passie haar beroep maken en ging ze werken in de toerisme-industrie. Doen wat ze het liefste doet: de schoonheid van het Afrikaanse continent delen met anderen! Na in Kenia en Malawi te hebben gewoond, is ze nu gevestigd in Zuid-Afrika, van waar ze authentieke en duurzame reizen naar het Afrikaanse continent ontwikkelt.

Wat het betekent om met Africaventura te reizen

Zoals alle Ventura-merken hechten wij veel waarde aan eerlijkheid en duurzaamheid. Wij elimineren ethisch twijfelachtige activiteiten zoals bezoeken aan weeshuizen of interacties met dieren en vervangen deze door activiteiten die ten goede komen aan mens, milieu en dieren in het wild. Wij compenseren ook de volledige CO2-voetafdruk van onze reizen en doneren een deel van de reissom aan de VSocial Foundation, die projecten ondersteunt in verschillende reislanden van de Ventura-merken.

Wat wij beloven

Africaventura icon insights
Meer dan safari
Bij een groepsreis naar Afrika van Africaventura ervaar je wat elke bestemming binnen het Afrikaanse continent uniek maakt, en ga je verder dan safari.
Afrivaventura icon expert
Kleine groepen van max. 12 reizigers
Reis met een kleine groep, voor een persoonlijke ervaring.
Afrivaventura icon routes
Zorgvuldig gekozen lokale partners
Al onze partners zijn zorgvuldig uitgekozen om de meest unieke ervaring te garanderen.

Wat je zult zien

video

2024 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH

Alle rechten voorbehouden

Emke

Jouw contactpersoon

Emke

Emke