Africaventura Logo Colour Flate

Neem contact op

Malandela's, Malkerns, eSwatini

Duurzaam en verantwoord reizen

Met Africaventura en vSocial

Wij helpen je verantwoordelijk te reizen

De wereld ontdekken moet een positieve impact hebben. Daarom voldoen onze reizen altijd aan specifieke eisen om duurzaamheid te garanderen terwijl je de tijd van je leven heeft. Susana, onze CSR verantwoordelijke, geeft meer details in deze video.

video
CO2

Je reis steunt een Ventura TRAVEL project voor holistische milieubescherming

Een deel van de prijs van je reis gaat naar het Ventura TRAVEL natuurbeschermingsproject, een initiatief dat wordt uitgevoerd door de V Social Foundation en in 2024 van start is gegaan. Het natuurbeschermingsproject werkt samen met de lokale bevolking om hen eigenaar te maken van hun land, het milieu te beschermen door herbebossing en de gemeenschap voor te bereiden om het project de komende 5 jaar over te nemen. Samen creëren we iets uitzonderlijks!

v-social-logo

Jouw reis steunt de VSocial stichting

De eerste inzet van de stichting VSocial vond al plaats tijdens de eerste Viventura-reizen in 2001. In 2005 werd vSocial officieel erkend. De visie van deze stichting is om positieve verandering te brengen in de gemeenschappen die wij ondersteunen door mensen aan te moedigen om te profiteren van duurzaam toerisme. Het doel is om gemeenschappen te versterken, hun culturele rijkdom te behouden en hen te begeleiden op het pad naar zelfbeheer. Ventura TRAVEL steunt de stichting VSocial elk jaar met meer dan €120.000. Hiervoor is een donatie van 25 € inbegrepen in de prijs van elke tour van onze merken. Onze reizigers hebben ook de mogelijkheid om verschillende projecten te bezoeken tijdens hun reizen naar specifieke bestemmingen.

Lees hier meer: https://www.vsocialfoundation.org/

sustainability

Jouw reis is duurzaam ontwikkelt

Door duurzame reisplanning proberen we binnenlandse vluchten tijdens onze reizen zoveel mogelijk te vermijden. Bovendien hebben de meeste van onze reizen een minimumduur van 14 dagen en is de groepsgrootte beperkt tot maximaal 15 deelnemers. Klanten verblijven voornamelijk in familie gerunde, middenklasse hotels. Reizigers en de lokale bevolking worden geïnformeerd over milieubeschermende maatregelen. Lokale reisleiders krijgen jaarlijks een opleiding over onderwerpen als landenkennis, opleiding eerste hulp, milieubescherming en sociaal engagement. Bovendien worden onze lokale partners, waarmee wij langetermijncontracten aanmoedigen, opgeroepen om hun diensten voortdurend op een duurzame, sociale en milieuvriendelijke manier te ontwikkelen. We monitoren de emissies veroorzaakt door vluchten en diensten op de bestemming, en we streven er voortdurend naar om ze tot een minimum te beperken.


Naam reisReisduurTrip Ton
Individuele reis: Garden Route road trip141,4
Individuele reis: Road trip in Namibië141,4
Van Kaapstad naar het Kruger161,7

human-rights

Jouw reis respecteert de mensenrechten.

De eerbiediging van de mensenrechten in het toerisme is een belangrijk punt van zorg. Als actief lid van de Ronde Tafel voor de Mensenrechten in het Toerisme controleren wij al vele jaren of onze partners bij al onze reizen de wettelijke bepalingen op het gebied van lonen en werkgelegenheid respecteren, met name voor jongeren. Wij steunen ook de campagne "Don't look away", die tot doel heeft kinderen op hun vakantiebestemming te beschermen tegen seksueel misbruik en uitbuiting.

fairwaerts

Jouw touroperator is gecertificeerd

Viventura, de Zuid-Amerikaanse specialist van Ventura TRAVEL, is de trotse winnaar van de duurzaamheidsprijs Fairwärts met haar reis "viActive Ecuador Galapagos". De reis werd bekroond als een innovatief en duurzaam reisaanbod, gericht op de 17 Sustainable Development Goals (SDG's) van de Agenda 2030. De prijs wordt georganiseerd door de non-profitorganisatie kate Environment & Development in samenwerking met Tourcert. Het project wordt gesteund door Engagement Global namens het Duitse federale ministerie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (BMZ).

tour-cert

Tourcert - duurzaamheidscertificering

Als duurzame touroperator zijn wij gecertificeerd door Tourcert en ondergaan wij elke 2 jaar een gedetailleerde evaluatie van alle bedrijfsgebieden. TourCert gGmbH is een non-profit organisatie voor certificeringen in het toerisme en heeft zich tot taak gesteld om ecologisch, sociaal en economisch verantwoord ondernemen in het toerisme te bevorderen.

forum-anders-reisen

Lid van de vereniging "Forum Anders Reisen"

Het Forum Anders Reisen e.V. is een vereniging van reisondernemingen die zich inzetten voor duurzaam toerisme. De reiservaringen van hun leden zijn gericht op mens en milieu, maken zorgvuldig en doelgericht gebruik van lokale hulpbronnen en behandelen vreemde culturen met respect. Het Forum Anders Reisen werd opgericht in 1998 en telt ongeveer 130 leden.

Vragen, opmerkingen of suggesties?

Susana Cerén Baumann

Ik ben Susana Cerón Baumann, de CSR-Manager van Ventura TRAVEL.


2024 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH

Alle rechten voorbehouden

Emke

Jouw contactpersoon

Emke

Emke