Africaventura Logo Colour Flate

Neem contact op

Namib Naukluft Sesriem Namibia

Visumvereisten

voor jouw bestemming

Wanneer je met een Europees paspoort reist, kan je in de meeste gevallen een toeristenvisum bij aankomst krijgen zonder dat je veel papierwerk hoeft te doen. Volledig gevaccineerde reizigers hebben vrije toegang tot de onderstaande bestemmingen zonder dat een PCR-tests te doen. Lees hieronder meer over de toelatingseisen voor jouw specifieke bestemming.

Zuid-Afrika

Hermanus

Met een Europees paspoort, krijg je bij aankomst in Zuid-Afrika een bezoekersvisum (toeristenvisum) dat 90 dagen geldig is. Er is geen papierwerk vooraf vereist. Zorg ervoor dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is en voldoende blanco pagina's bevat.

Vaccinatiebewijzen of negatieve PCR testen zijn niet langer vereist.

eSwatini

Mantenga Nature Reserve, Cultural Village, eSwatini

Met een Europees paspoort, krijg je bij aankomst in eSwatini een bezoekersvisum (toeristenvisum) dat 90 dagen geldig is. Er is geen papierwerk vooraf vereist. Zorg ervoor dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is en voldoende blanco pagina's bevat.

Volledig gevaccineerde reizigers kunnen eSwatini binnenkomen op vertoon van hun vaccinatiekaart. Niet-gevaccineerde reizigers moeten een negatieve PCR-test van niet ouder dan 72 uur kunnen overleggen.

Namibië

Namibia

Met een Europees paspoort, krijg je bij aankomst in Namibië een bezoekersvisum (toeristenvisum) dat 90 dagen geldig is. Er is geen papierwerk vooraf vereist. Zorg ervoor dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is en voldoende blanco pagina's bevat.

Vaccinatiebewijzen of negatieve PCR testen zijn niet langer vereist.

Botswana

Botswana Sunset

Om Botswana binnen te komen, moet bij aankomst een toeristenbelasting van 30 USD contant of met een creditcard worden betaald. Met een Europees paspoort, krijg je bij aankomst in Botswana een bezoekersvisum (toeristenvisum) dat 90 dagen geldig is. Er is geen papierwerk vooraf vereist. Zorg ervoor dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is en voldoende blanco pagina's bevat.

Volledig gevaccineerde reizigers kunnen Botswana binnenkomen op vertoon van hun vaccinatiekaart. Niet-gevaccineerde reizigers moeten een negatieve PCR-test van niet ouder dan 72 uur kunnen overleggen.

Zimbabwe

Victoria Falls Zimbabwe

Om Zimbabwe binnen te komen is een toeristenvisum nodig, dat bij aankomst contant of met een creditcard kan worden betaald voor 55 USD. Er is geen papierwerk vooraf vereist. Zorg ervoor dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is en voldoende blanco pagina's bevat.

Volledig gevaccineerde reizigers mogen Zimbabwe binnen op vertoon van hun vaccinatiekaart. Niet-gevaccineerde reizigers moeten een negatieve PCR-test voorleggen die niet ouder is dan 48 uur.

Mozambique

Mozambique Beach

Om Mozambique binnen te komen is een eenmalig toeristenvisum nodig, dat 105 USD kost en 30 dagen geldig is. Wanneer je met een Europees paspoort reist, kan dit bij aankomst. Voor een vlotte binnenkomst in Mozambique is het echter raadzaam een toeristenvisum vooraf aan te vragen en te betalen bij de Mozambikaanse Ambassade. Zorg ervoor dat uw paspoort nog minstens 6 maanden geldig is en voldoende blanco pagina's bevat.

Volledig gevaccineerde reizigers mogen Mozambique binnen op vertoon van hun vaccinatiekaart. Niet-gevaccineerde reizigers moeten een negatieve PCR-test van niet ouder dan 72 uur kunnen overleggen.

Tanzania

Tanzania Header

Om Tanzania binnen te komen is een toeristenvisum nodig, dat gemakkelijk online kan worden aangevraagd en betaald. Houd hiervoor een recente pasfoto, een kopie van de biografische pagina van je huidige geldige paspoort en een kopie van je retourticket bij de hand. De kosten bedragen 50 USD en de verwerkingstijd ligt tussen 1 en 9 dagen. Bij aankomst in Tanzania moet je een afgedrukte kopie meenemen van het goedgekeurde visum en de goedkeuringsbrief die je per e-mail hebt ontvangen, een aankomstverklaring en hetzelfde paspoort dat je hebt gebruikt voor het onlineaanvraagformulier, dat zes maanden geldig is vanaf de datum van aankomst.

Volledig gevaccineerde reizigers mogen Tanzania binnen op vertoon van hun vaccinatiekaart. Niet-gevaccineerde reizigers moeten een negatieve PCR-test van niet ouder dan 72 uur kunnen overleggen.


2024 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH

Alle rechten voorbehouden

Emke

Jouw contactpersoon

Emke

Emke