Africaventura Logo Colour Flate

Neem contact op

Cape Town

Ontdek Kaapstad

individueel met een huurauto

EUR 590/p

voor één persoon

EUR 390/p

van twee personen

Ontdek Kaapstad, de Moederstad! Word betoverd door de unieke ligging van deze stad tussen de zee en de Tafelberg. In vier dagen ontdek je de prachtige kustlijn van de stad, de unieke fauna, berglandschappen en beroemde wijngaarden.

Voor deze extra module wordt een toeslag voor internationale en/of binnenlandse vluchten in rekening gebracht. Op verzoek zal Africaventura een prijsaanvraag indienen en een offerte sturen ter bevestiging.

Dag 1 • Welkom in Kaapstad!

Cape Town
Cape Town
Parker Cottage B&B

Welkom in Kaapstad! Na de landing op Cape Town International Airport word je opgewacht door een van onze vriendelijke lokale gidsen. Hij zal je helpen om je mobiele telefoon in te stellen met een lokale simkaart, zodat je gemakkelijk de weg kunt vinden en contact kunt leggen als dat nodig is. Hij zal je begeleiden om de huurauto op te halen, en dan kan de vakantie echt beginnen! Vanaf de luchthaven is het ongeveer 30 minuten rijden (ja, je rijdt aan de linkerkant van de weg ;)) naar je accommodatie.

Je verblijft in Parker Cottage, een gezellig pension ingericht in de beroemde Kaapse erfgoedstijl met modern en comfortabel meubilair.

Neem gerust contact met ons op voor aanbevelingen over activiteiten en restaurants in de omgeving!

Vervoer Rental car (0:30h)

Dag 2 • Geniet van de schoonheid van Kaapstad

Cape Town Boulders Beach Cape Point
Cape Town Boulders Beach Cape Point
Chapmans Peak

Goedemorgen, klaar voor je eerste volle dag in Zuid-Afrika? Wij raden je aan dit avontuur te beginnen met een bezoek aan het Kaapse Schiereiland. Een goed startpunt is Boulders Beach: een beschutte baai van wit zand omringd door massieve granieten rotsblokken, met kristalhelder water. Maar bovenal: hier wonen zo'n 3000 Kaapse pinguïns! Kijk hoe ze hun dagelijkse bezigheden doen: relaxen, zonnebaden, waggelen over het zand en glijden door het water. Een heerlijk aanzicht!

Daarna rijd je door naar Kaap de Goede Hoop. Kaap de Goede Hoop is door de geschiedenis heen van groot belang geweest voor zeelieden en ontdekkingsreizigers. Vanaf verschillende uitkijkpunten heb je een adembenemend uitzicht op de vuurtoren, de kust en de omringende vegetatie.

Op de terugweg naar de stad mag je de negen kilometer lange kustweg, Chapman's Peak Drive Scenic Drive, niet missen. Het is een van de mooiste wegen van het land. Misschien heb je wel het geluk om een walvis te zien! Sluit de dag af met een bezoek aan het vissersdorp Hout Bay, waar je een wandeling langs de haven kan maken en een heerlijke fish and chips kunt eten.

Indien je besluit Kaap de Goede Hoop, Boulders Beach en Chapman's Peak Drive te bezoeken, zijn de volgende park-/entreegelden niet inbegrepen en dienen bij aankomst te worden betaald.

  • Kaap de Goede Hoop - ca. 20 EUR/persoon
  • Kabelbaan Kaap de Goede Hoop - ca. 5 EUR/persoon
  • Boulders Beach - ca. 10 EUR/persoon
  • Chapman's Peak Road - ca. 1 EUR/voertuig, contant betalen, want internationale kaarten worden bij het tolhuisje niet geaccepteerd.

Inclusieve maaltijden: Breakfast

Vervoer Rental car (2:00h)

Dag 3 • Wijnproeven in Constantia

Cape Town
Cape Winelands Bikes 'n Wines Tours
Glenwood Vineyards Franschhoek

Bike & Wine Tour Constantia

Vandaag is de ochtend ter vrije besteding. Misschien wil je met de kabelbaan de Tafelberg op of de kleurrijke wijk Bo-Kaap bezoeken? Aarzel niet om ons om aanbevelingen te vragen!

In de middag is het tijd om heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen te proeven! Je rijdt naar de prachtige regio genaamd "Kaapse Wijnlanden", waar je de beste lokale wijnen proeft samen met regionale maaltijden. Een bezoek aan een wijnboerderij is een must als je Zuid-Afrika bezoekt, en Constantia is een juweeltje op de zuidelijke hellingen van de Tafelberg.

Wij hebben ervoor gezorgd dat je deze regio vanuit een uniek perspectief leert kennen: het vervoermiddel van vandaag is de fiets! Terwijl je van boerderij naar boerderij fietst, verken je de wijngaarden van Constantia. Een gids zorgt onderweg voor verfrissingen en snacks. Na een bezoek aan vier wijnboerderijen keer je in de late namiddag terug naar Kaapstad waar je van de avond kunt genieten.

Indien je besluit de Tafelberg met de kabelbaan te bezoeken, zijn de volgende park-/entreegelden niet inbegrepen en dienen bij aankomst te worden betaald.

  • Kabelbaan Kaap de Goede Hoop - ca. 25 EUR/persoon

We raden aan om niet zelf te rijden na het wijnproeven, maar een Uber te nemen naar het begin van de wijnproeverij en daarna terug naar de accommodatie. De kosten bedragen ongeveer 10 EUR per rit.

Inclusieve maaltijden: Breakfast, Lunch

Vervoer Public Taxi (1:00h), Bicycle (2:30h)

Dag 4 • Vertrek

Helaas is de Zuid-Afrikaanse reis tot een einde gekomen. Vandaag rijdt je naar Cape Town International Airport om de huurauto in te leveren en naar huis te vliegen. Dankjewel voor het reizen met Africaventura. We kijken er naar uit om je weer te verwelkomen op het Afrikaanse continent!

Inclusieve maaltijden: Breakfast

Vervoer Rental car (0:30h)


2024 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH

Alle rechten voorbehouden

Emke

Jouw contactpersoon

Emke

Emke