Africaventura Logo Colour Flate

Neem contact op

Ngorongoro Tanzania

Rondreizen Tanzania

de bestemming van onbegrensde mogelijkheden

Tanzania staat bekend als een magische bestemming wanneer je verblind wilt worden door landschappen: bergen, vulkanen en enorme meren verschijnen te midden van de uitgestrekte Afrikaanse savanne. Ook de cultuur in Tanzania is rijk: maak kennis met de lokale bevolking, de verschillende etnische groepen en deel hun manier van leven. Zanzibar is de perfecte plek om te ontspannen na een avontuurlijke reis: ongerepte eilanden en tropische stranden. Ontspanning gegarandeerd!

De hoogste berg van Afrika ligt in Tanzania: de Kilimanjaro.

Er zijn meer dan 100 etnische groepen in Tanzania.

30% van Tanzania bestaat uit nationale parken.

Zanzibar is een cultureel kruispunt van verschillende culturen.

Het Selous Park in Tanzania is de thuisbasis van de grootste olifantenpopulatie ter wereld.

Serengeti National Park

Serengeti cheerah

Serengeti National Park is het op één na grootste park van het land. De savanne is het thuis van meer dan duizend soorten wilde dieren: leeuwen, giraffen, krokodillen, cheeta's, luipaarden. Dit park is de plaats waar 's werelds grootste migratie begint van mei tot juni, en eindigt in Kenia in het Masai Mara reservaat, net over de grens. Dit is de ultieme bestemming om de onvergetelijke ervaring van een Afrikaanse safari te beleven. Blijf overnachten in het nationale park om het rustige en wilde ritme van de savanne te ervaren!

De Ngorongoro Krater

Ngorongoro Crater

De Ngorongoro-krater staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De beroemdste foto's van wilde dieren in Tanzania zijn hier genomen. De natuur heeft een ongelooflijke krater van vulkanische oorsprong gemaakt met een diameter van ongeveer 20 km, omgeven door groene vlakten waar de dieren "gevangen" zitten. Het is een ** safari paradijs**: Het aantal dieren dat zich in kuddes verzamelt, is onwerkelijk en de Big Five zijn gemakkelijk te zien.

Kilimanjaro National Park

Kilimandjaro

De beklimming van de besneeuwde top van het dak van Afrika is een ongelooflijke ervaring (5 892 m hoogte). De Kilimanjaro bestaat uit drie uitgedoofde vulkanen. Er zijn verschillende routes beschikbaar, in ieder geval zijn er 6 dagen nodig om de top te bereiken. Elk jaar wagen meer dan 30.000 wandelaars hun kans. Als je de uitdaging niet aandurft, is het nationale park al een belevenis op zich! Je kan zwemmen in warmwaterbronnen of watervallen, koffieplantages bezoeken en genieten van het ongelooflijke uitzicht op dit prachtige natuurwonder: de Kilimanjaro.

Zanzibar

Zanzibar

Geniet van de sfeer en de oosterse cultuur van Zanzibar. De oude stad van de hoofdstad Stone Town, die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, biedt de ultieme gelegenheid om dit te ervaren. Ontdek deze stad met zijn vele invloeden (Afrikaans, Engels, Arabisch en Indiaas), ruik de geur van specerijen in de tuinen en eet op de avondmarkt. Overdag kan je een boot nemen naar de ongerepte eilanden: zwem in het turquoise water, begroet tropische vissen en ontspan op tropische stranden met wit zand.

Serengeti Park Leopard
Ngorongoro Cratère
Tanzania Header

2024 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH

Alle rechten voorbehouden

Emke

Jouw contactpersoon

Emke

Emke