Africaventura Logo Colour Flate

Neem contact op

Serengeti Tanzania

Bestemming- en reisgids

Staat er een reis naar Afrika op je wensenlijstje? Wij helpen je graag met plannen! Speciaal voor jou hebben we deze reisgids samengesteld, waarin je meer kunt lezen over bestemmingen, de beste reistijd, wat te zien en meer.

Bestemmingen

South Africa Coast

Weet je niet zeker welke Afrikaanse bestemming het beste bij jou past? Wij helpen je graag met dit eenvoudige overzicht van wat je kan verwachten van de verschillende bestemmingen die wij aanbieden!

Lees hier over de verschillende bestemmingen en zie welke van onderstaande elementen bij welke bestemming horen.

🍷 Eten & drinken

🥾 Avontuur

🦁 Safari

⛰️ Ongerepte natuur

🤝 Ontmoet de lokale bevolking en ervaar culturen

🏖️ Tropische stranden

Beste reistijd

Sesriem Namibia

Door de enorme uitgestrektheid van Sub-Saharan Afrika zijn er meerdere klimaatzones. Daarom variëren het weer en klimaat naargelang van de bestemming die je wenst te bezoeken. Over het algemeen is de beste tijd om naar de meeste bestemmingen te reizen tussen maart en november, wanneer het weer droog en koel is. Het westen van Zuid-Afrika is echter ook goed te bezoeken tijdens de zomermaanden januari en februari.

Lees hier meer over de beste tijd om naar jouw Afrikaanse bestemming te reizen.

Toegang en visumvereisten

Dutch passpoort

Wanneer je met een Europees paspoort reist, kan je in de meeste gevallen een toeristenvisum bij aankomst krijgen zonder dat je veel papierwerk hoeft te doen. Volledig gevaccineerde reizigers hebben vrije toegang tot de al onze bestemmingen, zonder dat het nodig is om een PCR-tests te doen.

Lees hier meer over de toelatingseisen voor jouw specifieke bestemming.

Reisstijlen

Brandberg White Lady Lodge

Er is niet 'one size fits all' wanneer het op reizen aankomt. De beste reis is de reis die past bij jouw persoonlijke reisstijl. Daarom biedt Africaventura een scala aan reisstijlen aan, van de meer luxueuze tot de avontuurlijke. In een notendop:

  • Explorer: Onze specialiteit en meest populaire reisstijl! Ontdek een unieke mix van cultuur, natuur, een beetje avontuur en wat ontspanning.
  • Comfort: Op onze Comfort rondreizen leer je het land en de mensen op een ontspannen en comfortabele manier kennen, met een vleugje luxe om de reis nog aangenamer te maken.
  • Individueel met huurauto: verken individueel en op je eigen tempo, volgens een route die zorgvuldig is uitgestippeld door deskundigen.

Lees hier meer over de reisstijlen.

Zorgeloos boeken

Namib-Naukluft Namibia

Boek en reis met een gerust hart.

Door Covid hebben velen van ons al een tijd niet meer kunnen reizen als voorheen. Veiligheid is onze nummer één prioriteit, en wij willen dat je onze reizen zonder zorgen tegemoet gaat. Wij zijn er voor je gedurende de hele reis, zodat je met een gerust hart de wereld kan ontdekken. Sinds wij weer reizen organiseren, zijn er al vele reizigers gezond vertrokken en weer naar huis gekeerd. Wij houden ons aan de aanbevelingen van de World Healt Organisation (WHO) en de protocollen voor veilig reizen van de World Travel & Tourism Council (WTTC). Als touroperator houden wij ons voortdurend aan deze richtlijnen om ervoor te zorgen dat je je veilig voelt.

Lees hier verder

Onguma Etosha Gamedrive

Corona reisverzekering

Heb je zin om te reizen, maar zie je op tegen een mogelijke quarantaine als gevolg van Corona? Nu kan je zonder stress reizen!

Maak jouw reisdromen met ons waar. Met de speciale reisdekking van HanseMerkur kunnen jouw reisplannen volledig worden veiliggesteld.

Lees hier meer

Africaventura

Flexi Fare

Het Flexi-tarief geeft extra flexibiliteit. Met Flexi kan je reis gratis worden omgeboekt of worden geannuleerd tot 65 dagen voor de reis. Je hebt ook de mogelijkheid om voordelig om te boeken, of een terugbetaling van 80% tot 30 dagen voor vertrek te krijgen. Voor complete gemoedsrust voor en tijdens de reis is bij Flexi zelfs onze Covid-reisverzekering van HanseMerkur inbegrepen.

Lees hier meer

Boekingsgids

Robberg Nature Reserve

Reisverzekering

Wij adviseren je een reisannuleringsverzekering af te sluiten, omdat het altijd mogelijk is dat je kort voor de vertrekdatum door een onvoorziene ziekte, ongeval of andere reden niet aan de reis kunt beginnen.

Lees hier meer

Blog

Sesriem Namibia

Op deze pagina hebben we blogartikelen samengesteld met informatie over bestemmingen, exclusieve reisverslagen, handige tips voor onderweg en interessante reportages.

Leer bijvoorbeeld meer over Fynbos, de unieke vegetatie te zien in de Kaap, en kom erachter wat de verschillen zijn tussen safari in zuidelijke vs. oostelijk Afrika.

Jouw voordelen - Waarom op reis met Africaventura

Geen tussenpersoon - Om ervoor te zorgen dat je niet alleen van de beste accommodaties geniet, maar ook tegen de best mogelijke prijs, zijn er geen tussenpersonen die de reizen voor ons organiseren.

Onze Tour Guides - We hebben ervoor gekozen om met een klein kernteam van tour guides te werken die gespecialiseerd zijn in één van onze tours vanwege hun ervaring en passie.

Africaventura Plus - Dit verwijst naar de kleine dagelijkse gemakken die wij in sommige dagen van de reis hebben ingebouwd om er zeker van te zijn dat je niets van de bestemming hoeft te missen.

Lokaal aanwezig - Alles wat je meemaakt op een reis met Africaventura is zorgvuldig geselecteerd, uitgeprobeerd en getest door ons team.

Een reisstijl die bij jou past - Kies tussen groepsreizen en individuele reizen.

Duurzaam reizen

Mondesa Cultural Tour Swakopmund

De wereld ontdekken moet een positieve impact hebben. Daarom zullen jouw reizen altijd voldoen aan specifieke eisen zodat je de tijd van je leven kan hebben, met een gerust hart.

Wannneer jij op reis gaat met Africaventura:

  • Wordt jouw reis volledig CO2 gecompenseerd
  • Ondersteund jouw reis de vSocial Foundation
  • Is jouw reis duurzaam gebouwd
  • Reis je met respect voor lokale flora, fauna en communities
  • Reis je met een gecertificeerde touroperator

Wat anderen over ons zeggen

Instant inspiratie

International Travel Awards

International Travel Awards

Ventura TRAVEL is uitgeroepen tot Duitslands beste touroperator in 2018

TourCert Certification

TourCert - Duurzaamheidscertificaat

Gecertificeerd door TourCert als duurzame touroperator

feedbacks travelers

Klanttevredenheid

Gebaseerd op meer dan 25.000 reviews van merken van Ventura TRAVEL


2024 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH

Alle rechten voorbehouden

Emke

Jouw contactpersoon

Emke

Emke