Africaventura Logo Colour Flate

Neem contact op

Cape Town Boulders Beach Cape Point

Zuid-Afrika rondreis 3 weken

De wereld in één land

Duur

18 dagen

Groepsgrootte

4-8 reizigers

Reisstijl

verkenner

Groepsrondreis Zuid-Afrika

2 recensies

Hoogtepunten van de reis

Ontdek Kaapstad: de Moederstad

Wine & Dine aan de Garden Route

Geniet van uitzichten aan de Panoramaroute

Ga op safari in Greater Kruger

De Africaventura Experience

Proef traditioneel Zuid-Afrikaans eten

Word 'Ranger' voor een dag en volg wildsporen

Leer meer over de Swazi cultuur, het heden en verleden

Hike door de bergen van eSwatini

Tijdens deze reis zie je het beste van Zuid-Afrika: highlights zoals Kaapstad en het Kruger National Park, maar ook onvergetelijke ‘hidden gems’. Het beste van het beste, met een twist!

We beginnen met het ontdekken van de moederstad Kaapstad, vanuit verschillende perspectieven. Hier ervaar je het verleden en het heden van Zuid-Afrika. Vanuit Kaapstad beginnen we aan een roadtrip langs de Garden Route, waar je dagen gevuld zijn met lekker eten, wijn en de gevarieerde natuurgebieden. Hier krijg je dat échte vakantiegevoel!

Na de Garden Route reizen we naar het oosten van Zuid-Afrika, en bezoeken we het landje eSwatini (voorheen: Swaziland). Ga op safari in de bush, leer meer over de traditionele cultuur in dit gebied en maak een sportieve wandeling door de ongerepte natuur.

Ons doel is dat je naar huis terugkeert als een ambassadeur voor Zuid-Afrika, klaar om meer Afrikaanse landen te ontdekken!

icon logo V Social Foundation

Elke reisboeking steunt lokale gemeenschappen via een donatie aan onze V Social Foundation.

video
Cape Town South Africa
Mantenga Nature Reserve, Cultural Village, eSwatini
nDzuti Safari Maseke

Kaart

Reisbeschrijving

Cape Town nighttime

1 DAG

4,8

(8)

Geniet van een extra nacht in Kaapstad

Geniet van een extra nacht in Kaapstad voordat je groepsreis met Africaventura groep begint! Je wordt opgehaald van de luchthaven en naar een comfortabele accommodatie gebracht, waar je de tijd hebt om te acclimatiseren voordat je morgen de rest van de groep en de gids ontmoet.

Van

EUR 90

airport
Suitcase

Inclusieve maaltijden: Dinner

Jouw avontuur in Zuid-Afrika staat op het punt te beginnen! Check-in voor je internationale vlucht en vlieg naar Kaapstad. Goede vlucht en tot snel!

Het aangegeven diner verwijst naar de maaltijd in het vliegtuig.

Cape Town nighttime
Cape Town
Cape Town City Tour

Cape Town City Tour

Inclusieve maaltijden: Breakfast, Dinner

Vervoer Private Bus (2:00h)

Welkom in Zuid-Afrika! De gids voor de komende weken staat te wachten in de aankomsthal en na een korte meet & greet gaan we op weg naar de accommodatie voor de komende nachten. Kloofstreet Hotel is centraal gelegen, met een dakterras met geweldig uitzicht op de Tafelberg.

Deze middag neemt de gids je mee op een persoonlijke rondleiding door Kaapstad. Je leert over de geschiedenis van de stad tijdens de apartheid en hierna en we eindigen met een blik op het heden en wat in het verschiet ligt. Indien het weer het toelaat, is het ook mogelijk om de Tafelberg op te gaan met de kabelbaan.

In de avond genieten we samen van een welkomstdiner in een gezellig restaurant waar je traditionele Zuid-Afrikaanse gerechten met een moderne twist kunt proeven. Naast het lekkere eten maakt de mooie inrichting en de goede service dit een top plek om de eerste avond door te brengen!

Het aangegeven ontbijt verwijst naar de maaltijd in het vliegtuig.

Cape Town Boulders Beach Cape Point
Cape Town Boulders Beach Cape Point
Chapmans Peak

Hout Bay Harbour

Cape of Good Hope

Boulders Beach

Chapmans Peak

Inclusieve maaltijden: Breakfast

Vervoer Private Bus (2:30h)

Rise and shine! Deze ochtend staan we lekker vroeg op, zodat we als eerste bij Boulders Beach aankomen, zeker de moeite waard! Boulders Beach is een beschutte baai met zacht wit zand, enorme rotsblokken en ijskoud water. Maar bovenal: hier wonen zo’n 3000 Afrikaanse Penguins! Hier zien we hoe deze beestjes hun dag doorbrengen: zonnebaden, zwemmen en waggelen over het strand. Een bijzonder gezicht!

Na het bewonderen van de pinguïns, trakteren we onszelf op een koffie to-go voordat we verder rijden naar Kaap de Goede Hoop. Kaap de Goede Hoop is door de geschiedenis heen van groot belang geweest voor zeelieden en ontdekkingsreizigers. Vanaf verschillende uitkijkpunten heb je prachtig uitzicht op de vuurtorens, de kustlijn en het ongerepte landschap.

Op de terugweg naar de stad rijden we over een van de mooiste kustwegen van het land: Chapman's Peak. Met een beetje geluk, spotten we hier ook nog een walvis! We eindigen de ochtend met een bezoek aan het vissersstadje Hout Bay, waar je langs de haven kan wandelen en kan genieten van een heerlijke "fish and chips".

Deze namiddag en avond is vrij om naar eigen indeling te besteden.

Robertson Wine Valley
Skeiding Guest Farm
Skeiding Guest Farm

Wine tasting in Robertson

Inclusieve maaltijden: Breakfast, Dinner

Vervoer Private Bus (3:30h)

Goedemorgen! Na het ontbijt gaan we richting de Garden Route, waarbij we eerst stoppen in de wijnlanden van Robertson Wine Valley: een van de minder bekende wijngebieden van Zuid-Afrika. De Breede rivier stroomt door de vallei die genesteld is tussen prachtige bergketens. Geniet van een heerlijke winetasting, cheers!

Hierna rijden we naar Heidelberg, een verborgen juweeltje aan de Garden Route. Internationale reizigers besteden zelden aandacht aan dit charmante boerenstadje, maar het is zeker een bezoek waard. We verblijven bij Skeiding Guest Farm, waar we kunnen garanderen dat je met open armen wordt ontvangen en met een volle buik vertrekt!

De eigenaren van de boerderij, Neels en Anné-Lize gelovden niet in diëten. Het is hun gedeelde passie om gasten de authentieke Zuid-Afrikaanse keuken te laten ervaren. Leer meer over de bijzondere recepten van Anné-Lize en als je wilt, help een handje mee in de keuken!

Neels en Anné-Lize hebben jarenlang gewerkt om van deze charmante boerderij een unieke plek te maken. De accommodatie is niet extravagant, maar eenvoudig en gezellig.

Skeiding Guest Farm
Skeiding Guest Farm
Skeiding Guest Farm

Boerderij Tour

Inclusieve maaltijden: Breakfast

Vervoer Private Bus (3:30h)

Deze ochtend staat er een rondleiding op de boerderij op het programma. Elke rondleiding is anders, het kan gaan om het voeren van de struisvogels, het bekijken van de herdershonden, een kennismaking met het vee en nog veel meer.

Vanaf Heidelberg gaat de rit verder langs de Garden Route naar Plettenberg Bay. Hier verblijven we twee nachten om dit gebied optimaal te kunnen verkennen.

Robberg Nature Reserve
Robberg Nature Reserve
T'Niqua Stable Inn Plettenberg Bay

Robberg Nature Reserve

Inclusieve maaltijden: Breakfast

Vervoer Private Bus (1:30h)

Vandaag staat in het teken van de natuur! We bezoeken het schiereiland Robberg Nature Reserve, waar we een van de mooiste wandelroutes van de Garden Route lopen. Met een beetje geluk zien we Kaapse pelsrobben, dolfijnen of zelfs walvissen! Na een sportieve ochtend ben je vanmiddag vrij om naar eigen indeling te besteden.

Tsitsikamma National Park
Addo Elephant National Park
Molololo Restaurant Addo African Home

Tsitsikamma National Park

Addo Safari

Inclusieve maaltijden: Breakfast, Dinner

Vervoer Private Bus (3:00h)

Vandaag verlaten we de Westkaap provincie en gaan we naar de Oostkaap. Onderweg maken we een stop bij Tsitsikamma National Park: een veelzijdige bestemming met dramatische kustlandschappen, rivieren, weelderige bossen en delicaat fynbos. Tsitsikamma is een Khoisan-woord dat "plaats met veel water" betekent. Geen wonder, want de grenzen van het park strekken zich uit tot vijf kilometer langs de kust en bestaan uit vele rivieren en baaien. In het park maken we een wandeling maken naar een van de uitzichtpunten en genieten we van het majestueuze landschap.

Hierna rijden we naar Addo Elephant National Park waar we op self-drive safari gaan. Nadat we ons geïnstalleerd hebben in Addo African Home: een groene oase op slechts enkele kilometers van het park, gaan we in de namiddag op een game drive. Tijdens deze self-drive tour is er een grote kans om olifanten van dichtbij te zien. En misschien zelfs stokstaartjes! Deze avond genieten we van een heerlijk driegangendiner in het Molo Lolo restaurant. Afrikaanse keuken met een Frans tintje! Bon appétit!

Zululand HluHluwe
Zululand HluHluwe
HluHluwe Bush Camp

Inclusieve maaltijden: Breakfast, Dinner

Vervoer Private Bus (4:00h), Local Flight (1:00h)

Op naar het volgende deel van de reis: KwaZulu-Natal! Deze ochtend vliegen we van Port Elizabeth Airport naar Durban in het oosten van Zuid-Afrika. Hier worden we verwelkomd door een warm klimaat. We rijden naar HluHluwe in het hart van Zululand. Een knus plaatsje omringd door boerderijen, en perfect gelegen tussen hotspots als St. Lucia en HluHluwe-Imfolizo Game Park.

De komende twee nachten verblijven we in HluHluwe Bush Camp, een oase van rust net buiten het stadje, prachtig gelegen in het groen en omringd door ananas farms. HluHluwe Bush Camp wordt gerund door een Nederlands koppel met een enorme liefde voor het Afrikaanse continent. Verblijf is in goed uitgeruste Glamping Tenten, en chef Nonnie maakt een heerlijk diner voor je klaar.

Zululand HluHluwe-Imfolozi
Zululand HluHluwe-Imfolozi
Zululand HluHluwe-Imfolozi

HluHluwe-Imfolozi Safari

Inclusieve maaltijden: Breakfast, Dinner

Vervoer Private Bus (2:30h)

Deze ochtend begint vroeg met een gamedrive in het Hluhluwe-iMfolozi Park, het oudste park van Zuid-Afrika. Dit park is in 1895 opgericht om de neushoorns in dit gebied te beschermen. En met succes! Dit is een van de beste plekken om deze bedreigde dieren in het wild te spotten.

Na een ochtend tussen de wilde dieren is er deze middag tijd om te genieten van de ongerepte wildernis rondom het kamp

Malandela's, Malkerns, eSwatini
Malandela's, Malkerns, eSwatini
Malandela's, Malkerns, eSwatini

House on Fire

Inclusieve maaltijden: Breakfast

Vervoer Private Bus (5:00h)

Vandaag gaan we nieuw land verkennen! Deze ochtend gaan we op weg naar het Koninkrijk eSwatini, voorheen bekend als Swaziland. De komende dagen ga je met volle teugen genieten van de unieke cultuur en gastvrijheid van eSwatini. Na een korte rit naar de grens bereiken we in ongeveer vier uur het noordwestelijke deel van dit kleine land.

Hier slapen we in Malandela's Guest House ervaren, een pension op een bijzondere familieboerderij. Malandela's bestaat uit een verzameling gebouwen, allen opgetrokken uit plaatselijke aarde in de vormen en kleuren van een traditionele Afrikaanse nederzetting. Er is een uitstekend restaurant, een mooie botanische tuin, een zwembad en winkeltjes met lokaal handwerk. Het meest bijzondere deel van Malandela's is het House on Fire: een architecturaal fantasielandschap, versierd met mozaïeken, beeldhouwwerken en originele werken van talrijke kunstenaars.

Deze avond is ter vrije besteding. Verken Malandela's en neem de tijd om rustig te settelen. De kamers zijn eenvoudig maar comfortabel en natuurlijk ingericht in heldere en vrolijke kleuren.

Artisan Weaver Group eSwatini
Mantenga Nature Reserve, Cultural Village, eSwatini
Mantenga Nature Reserve, eSwatini

Gone Rural Workshop Tour

Inclusieve maaltijden: Breakfast

Vervoer Private Bus (1:30h)

Vandaag staat in het teken van het ontdekken van de Swazi cultuur, zowel het verleden als het heden! We beginnen de dag met een rondleiding door de Gone Rural werkplaats bij Malandela’s. Gone Rural is een toonaangevende sociale onderneming, geïnspireerd door 750 weefsters uit de plattelandsgemeenschappen van eSwatini. Deze vrouwen zijn zeer bedreven in het maken van handwerk van gras uit de streek. Het gras wordt op een duurzame manier behandeld en geverfd voordat het in handtassen, schalen, placemats en nog veel meer wordt geweven. Na een introductie in de werkplaats, rijden we naar de landelijke delen van eSwatini om een groep van de weefsters te bezoeken. Je gaat van dicht bij meemaken hoe de handel plaatsvindt, een authentiek inkijkje in de lokale business van de vrouwen van eSwatini! Daarnaast krijg je een gratis lesje van een van de weefsters en kan je je vaardigheden demonstreren in een kleine vriendelijke wedstrijd.

Na deze interessante ochtend rijden we naar Mantenga Nature Reserve, een prachtig beschermd gebied net buiten de stad. In Mantenga maken we een reis naar het verleden en ontmoet je Paul die je laat zien hoe de Swazi's vroeger leefden, en zit je ‘front-row’ bij een echte Swazi dans. Een indrukwekkende en kleurrijke voorstelling! Deze avond kan je ontspannen doorbrengen in Malandela's.

Malolotja Nature Reserve
Malolotja Nature Reserve
Malolotja Nature Reserve

Inclusieve maaltijden: Breakfast, Lunch, Dinner

Vervoer Private Bus (1:00h), By Foot (3:30h)

Deze ochtend een korte rit naar Malolotja Nature Reserve! Dit park is rijk aan zowel flora als fauna met een prachtig landschap, bloemen en veel soorten vogels. De ongerepte bossen en rollende heuvels bieden prachtige uitzichten, en er zijn maar liefst 26 watervallen te ontdekken in dit natuurgebied.

Om Malolotja op de best mogelijke manier te ontdekken, maken we deze middag een sportieve hike. We lopen de Majolomba Trail van ongekeer 5 kilomoter, op een vlak terrein. De lokale, ervaren gidsen vertellen onderweg meer over wat we tegenkomen, en verzorgen een ontspannen picknick. Na terugkomst in het kamp is er tijd om op te frissen, en gaat uiteraard het (kamp)vuur weer aan voor een welverdiende braai!

Malkerns eSwatini
Mpumalanga South Africa Malelane Area
Graskop South Africa

Inclusieve maaltijden: Breakfast

Vervoer Private Bus (3:30h)

Vandaag keren we terug naar Zuid-Afrika! Na het ontbijt gaan we op weg naar de grens. Tijdens de rit geniet je nog even van de schoonheid van eSwatini. Na aankomst in Zuid-Afrika rijden we nog ongeveer drie uur voordat we het begin van de Panoramaroute bereiken. We stoppen in Graskop waar je een hapje kunt eten of wat souvenirs kan shoppen.

Hier verblijven we in een lodge met prachtig uitzicht, een voorproefje op de Panorama Route van morgen!

Panorama Route, South Africa
Panorama Route, South Africa
Panorama Route, South Africa

Panorama Route

Inclusieve maaltijden: Breakfast, Dinner

Vervoer Private Bus (3:00h)

Vandaag hebben we de hele dag om de Panorama Route te ontdekken! Deze route dankt zijn naam aan het spectaculaire uitzicht, de indrukwekkende watervallen en de eindeloze vergezichten. Wij hebben de mooiste plekjes langs de route uitgezocht, dus houd je camera in de aanslag! We bewonderen het uitzicht vanaf God's Window, weelderige watervallen en de eeuwenoude Bourke's Luck Potholes. Maar het indrukwekkendste punt bewaren we voor het laatst: The Three Rondavels aan de Blyde River Canyon. Drie reusachtige bergen van dolomietgesteente die uit de Blyde River Canyon oprijzen.

Vanavond verblijven we in een lodge vlak bij de Blyde River, waar we nieuwe energie opdoen voor de safari die ons morgen te wachten staat.

nDzuti Safari Maseke
nDzuti Safari Camp, Maseke Game Reserve, Greater Kruger
Kruger National Park South Africa

Greater Kruger Safari

Inclusieve maaltijden: Breakfast, Lunch, Dinner

Vervoer Private Bus (1:00h), Offroad vehicle (2:00h)

Het is tijd om terug te keren naar de wildernis - houd je verrekijker gereed! Na een ontspannen ochtend in Blyde River, zetten we koers naar Greater Kruger. Rond het Kruger National Park zijn er tal van privéreservaten die een meer persoonlijke ervaring bieden in vergelijking met het vaak drukke Kruger National Park. Onze favoriet: Klaserie Private Game Reserve Dit reservaat is gelegen in een groot gebied waar wilde dieren uit de omliggende reservaten vrij kunnen rondlopen, en er is geen hek tussen het aangrenzende Kruger National Park.

De laatste nachten slapen we in Tuskers Safari Camp in diepe noorden van Klaserie. We zijn te gast bij David & Troy, wiens passie voor wilde dieren en natuurbehoud duidelijk aanwezig is in het kamp.

Na gesetteld te zijn genieten we van een lichte lunch voordat we in de namiddag op onze eerste gamedrive vertrekken. Naast het spotten van wilde dieren spot in het unieke landschap, leer je meer over de nodige inspanningen om de vele bedreigde diersoorten in het gebied te behouden en te beschermen.

Als de duisternis valt, ga je met de game ranger op zoek naar nachtdieren. Terug in het kamp heb je tijd om je op te frissen voor een driegangenmenu wordt geserveerd bij het vuur. Met de geluiden van de bush op de achtergrond en de anticipatie van wat je in de ochtend te wachten staat, val je vol verwachting in slaap.

nDzuti Safari Camp
nDzuti Safari Camp
Rhino River Lodge, Manyoni Private Game Reserve

Greater Kruger Safari

Inclusieve maaltijden: Breakfast, Lunch, Dinner

Vervoer Offroad vehicle (2:30h)

Er staat je een hele dag in de bush te wachten, lucky you! Vroeg in de ochtend is de beste tijd om wild te spotten. Naast een game drive maak je vandaag ook een bush walk waarbij er wordt gefocust op de kleine dingen in de natuur. Een interessant perspectief, want er is veel te zien wanneer je even stilstaat en de dingen om je heen in detail bekijkt. Zoals altijd laten we ons verrassen. De ranger laat je de verschillende voetafdrukken en andere sporen die de dieren achterlaten zien..

Tussen de activiteiten door kan je lekker ontspannen bij het zwembad en kijken welke dieren er komen drinken bij de waterpoel. Maaltijden worden verzorgd, dus ga lekker zitten en ontspan je op deze bijzondere plek. Vanavond genieten we alweer van ons laatste diner op deze reis, dus we zullen ervoor zorgen dat het gedenkwaardig is.

Inclusieve maaltijden: Breakfast, Dinner

Vervoer Private Bus (6:00h)

Helaas is je tijd in Zuid-Afrika nu voorbij. Stap voor de laatste keer in de auto, we rijden samen van de bush naar Johannesburg. Vanaf hier vlieg je vanavond weer terug naar huis.

Het aangegeven diner verwijst naar de maaltijden in het vliegtuig.

airport

Inclusieve maaltijden: Breakfast

Vandaag kom je terug in Amsterdam. Dankjewel voor het reizen met Africaventura - we hopen dat de goede herinneringen je nog bijblijven, en dat we je snel weer mogen ontvangen!

Het aangegeven ontbijt verwijst naar de maaltijd in het vliegtuig.

Victoria Falls Zimbabwe

4 dagen

5,0

(1)

Bezoek de Victoria watervallen

Bezoek de Victoria watervallen, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan en ongetwijfeld een van 's werelds grootste natuurspektakels zijn. De watervallen bieden een spectaculair uitzicht op de Zambezi rivier, die de grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe. Opmerkingen: als je reis niet eindigt in Johannesburg, wordt een toeslag voor binnenlandse vluchten in rekening gebracht. Op verzoek zal Africaventura een prijsaanvraag indienen bij de afdeling vluchten en u een offerte sturen ter bevestiging. Inbegrepen in de prijs: - Internationale vlucht van Johannesburg in Zuid-Afrika naar Victoria Falls in Zimbabwe en terug. - 1 extra nacht in Johannesburg, in de buurt van OR Tambo International Airport. - Accommodatie zoals beschreven in het reisschema of vergelijkbaar, op basis van een tweepersoonskamer. - Maaltijden zoals genoemd in het programma. - Bezoeken en activiteiten zoals genoemd in het programma. Bezoeken en activiteiten zoals vermeld in het programma. - Engelssprekende gids voor activiteiten. Niet inbegrepen in de prijs: - Drankjes. - Visumkosten voor Zimbabwe - ongeveer USD 30 per persoon. - Toegangsprijs voor Victoria Falls Park - ongeveer USD 50 per persoon. - Nog een extra nacht in Johannesburg, indien nodig, afhankelijk van beschikbaarheid van de vlucht. - Binnenlandse vlucht naar Johannesburg, indien nodig. - Frans-/Duits-/Nederlandstalige gids.

Van

EUR 1.230

Johannesburg Skyline

1 DAG

4,0

(2)

Extra nacht in Johannesburg

Geniet van een extra nacht in Johannesburg na de groepsreis met Africaventura! De gids zet je af bij de accommodatie, waar je tijd hebt om uit te rusten voor je internationale vlucht naar huis of naar een volgende bestemming. Het hotel ligt op het terrein van de luchthaven, zodat je naar je terminal kunt lopen zonder het luchthaventerrein te hoeven verlaten.

Van

EUR 80

Johannesburg

3 dagen

5,0

(1)

Ontdek Johannesburg

Dompel jezelf onder in deze bruisende, opwindende, gebroken maar prachtige stad, met haar korte maar rijke geschiedenis en mensen van alle kleuren en geloofsovertuigingen.

Van

EUR 275

Data en prijzen

Start

Einde

Info

Vluchten

Beschikbaarheid

Prijs

16

jul.

2024

2

aug.

2024

Gesloten

Vanaf

EUR 3.990

De gids voor deze tour

Africaventura logo symbol

De gids voor deze tour zal binnenkort worden bevestigd. Onze gidsen zijn specialisten in zuidelijk Afrika en spreken Engels en Afrikaans. Elk van onze gidsen is uniek en geeft een persoonlijk tintje aan de reis.

Vluchten

De aangegeven vluchttijden en luchtvaartmaatschappijen zijn naar verwachting, deze kunnen veranderen op basis van beschikbaarheid en prijs.

16

jul.

2024

2

aug.

2024

Gesloten

Vanaf

EUR 3.990

5

nov.

2024

22

nov.

2024

Gesloten

Vanaf

EUR 3.990

De gids voor deze tour

Africaventura logo symbol

De gids voor deze tour zal binnenkort worden bevestigd. Onze gidsen zijn specialisten in zuidelijk Afrika en spreken Engels en Afrikaans. Elk van onze gidsen is uniek en geeft een persoonlijk tintje aan de reis.

Vluchten

De aangegeven vluchttijden en luchtvaartmaatschappijen zijn naar verwachting, deze kunnen veranderen op basis van beschikbaarheid en prijs.

5

nov.

2024

22

nov.

2024

Gesloten

Vanaf

EUR 3.990

Gewenste datum niet beschikbaar? Neem contact op

Info

Eenpersoonskamer toeslag

Bij de online boeking kan je kiezen voor de optie "kamer delen (indien mogelijk)". Als geen enkele andere deelnemer van hetzelfde gender voor deze optie kiest, wordt je ondergebracht in een eenpersoonskamer. De kosten van de eenpersoonskamer bedragen EUR 375. Africaventura betaalt 50% van de toeslag, de rest is voor eigen rekening. Wij brengen je ongeveer maand voor het begin van de tour op de hoogte.

Inbegrepen

Langeafstandsvlucht van/naar Amsterdam in economy class (incl. taxes & fees) * Andere vertrekluchthavens in België of andere landen op aanvraag.

Luchthavengelden/-belastingen en luchtverkeersheffingen

Binnenlandse transfers per bus en jeeps zoals beschreven in het programma

Overnachtingen

Alle tours en activiteiten zoals beschreven in het programma

Entreegelden voor alle in het programma beschreven bezienswaardigheden

Ontbijt (dagelijks), lunch (3x) en diner (8x) indien vermeld in het programma

Engels en Afrikaans sprekende gids

Niet inbegrepen

Reisverzekering

Recensies

Reisdagboek

De avonturen van onze reizigers

xsafNL 78761
xsafNL 78761
xsaf NL 78761

FAQ's

Wij adviseren je altijd een reisannuleringsverzekering af te sluiten, omdat het altijd kan gebeuren dat je kort voor de vertrekdatum door een onvoorziene ziekte, ongeval of andere redenen niet aan de reis kan deelnemen. Het afsluiten van een repatriëringsverzekering wordt sterk aanbevolen.

Wanneer je bij Africaventura-reis met een VISA-creditcard betaalt, ben je meestal gedekt, maar controleer dit bij de bank.

Indien je geen verzekering wenst af te sluiten, kan Africaventura niet aansprakelijk worden gesteld.

Volgens onze algemene voorwaarden kunnen wij de reis annuleren als het minimum aantal deelnemers niet is bereikt tot 32 dagen voor aanvang van de reis.

In de regel informeren wij je twee maanden van tevoren om alternatieven te bespreken. Je kunt dan bijvoorbeeld een andere vertrekdatum of een alternatief land van bestemming kiezen. Als deze opties je niet bevallen, betalen wij de reeds betaalde reiskosten volledig terug. Zodra een reis gegarandeerd is, markeren wij dit op onze pagina "Data & Prijzen".

Voor reizigers uit landen met een risico op gele koorts is een inentingsbewijs tegen gele koorts vereist. Ook al wordt dit niet altijd gecontroleerd, officieel is dit ook vereist bij doorreis vanuit een land (bijvoorbeeld Ethiopië) met een risico op Gele Koorts. Daarom raden wij aan te reizen met uw Gele Koorts Certificaat.


Een volledige lijst van landen met een risico op gele koorts is hier te vinden.

Wij raden onze reizen niet aan voor mensen met beperkte mobiliteit. In de lodges bijvoorbeeld liggen de kamers vaak op 500m van het hoofdgebouw. Wij raden een goede lichamelijke conditie aan, maar er zijn geen activiteiten die een hoge fysieke conditie vereisen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wij proberen het programma zoveel mogelijk te hetzelfde te houden. Wegens beschikbaarheid kan het zijn dat we de accommodatie moeten veranderen voor een vergelijkbare accommodatie of de volgorde van de activiteiten. Op basis van feedback van reizigers kan het reisschema ook worden gewijzigd om de rondreis te verbeteren.

Je wordt hierover geïnformeerd door jouw contactpersoon of ter plaatse door de gids.

Het is altijd mogelijk om de reis te annuleren. In dit geval kan je van ons een redelijke vergoeding verwachten, die als volgt kan worden vastgesteld (als percentage van de reissom), rekening houdend met het tijdstip van terugtrekking, de verwachte besparing van kosten en de verwachte werving door een alternatief gebruik van de reisdiensten:

Voor boekingen in het CLASSIC-tarief:

  • tot 65 dagen voor vertrek 20%
  • van de 64e tot de 30e dag voor vertrek 25%
  • van de 29e tot de 15e dag voor vertrek 45%
  • van de 14e tot de 7e dag voor vertrek 60%
  • vanaf de 6e dag voor vertrek 80%
  • op de dag van vertrek en in geval van niet opdagen 90%

Voor boekingen in het FLEXI-tarief

  • tot 65 dagen voor vertrek 0%
  • van de 64e tot de 30e dag voor vertrek 20%
  • na 29 dagen voor vertrek zijn de annuleringskosten gelijk aan die van het CLASSIC-tarief

Volg deze link voor meer informatie over onze algemene voorwaarden.

Groepsrondreis Zuid-Afrika

4,0

(2)

verkenner

Prijs

Op aanvraag2024 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH

Alle rechten voorbehouden

Emke

Jouw contactpersoon

Emke

Boek een video consultatie

15min persoonlijk consult

Emke