Africaventura Logo Colour Flate

Neem contact op

Hwange National Park

Rondreis Zimbabwe

Wildlife op zijn best

Duur

9 dagen

Groepsgrootte

6-10 reizigers

Reisstijl

Comfort

Groepsrondreis Zimbabwe

Hoogtepunten van de reis

Bezoek de indrukwekkende Victoria Falls

Ga op safari in Hwange National Park

Ontdek de Matobo Hills

Geniet van een Sunset Cruise op de Zambezi rivier

De Africaventura Experience

Maak een helikopter vlucht over de Victoria Falls

Bewonder eeuwenoude Bushman schilderingen

Volg de sporen van een neushoorn te voet

Leer over het behoud van de Afrikaanse wilde honden

Ervaar het beste wat Zimbabwe te bieden heeft tijdens deze 7-daagse tour door de westelijke delen van dit land vol wildlife. Na een bezoek aan de Victoria Falls vanuit land, lucht en water, gaan we naar Hwange National Park. Een nationaal juweel met een van de grootste kuddes olifanten in Afrika. Hierna gaat de reis door naar Matabo Hills National Park waar je een wereld van indrukwekkende granieten rotsblokken, oude geschiedenis en het te voet volgen van neushoorns zult ervaren. Deze reis is echt de droom van een natuurliefhebber, een combinatie van wildlife in diverse gebieden, inzichten in het beheer en behoud van wildlife en niet te vergeten de comfortabele luxe die je verdient tijdens je vakantie.

icon logo V Social Foundation

Elke reisboeking steunt lokale gemeenschappen via een donatie aan onze V Social Foundation.

Zambezi
Flight of Angels Victoria Falls
Hwange National Park

Kaart

Reisbeschrijving

Plane at the airport 2
Suitcase
Plane home xnaDE77302

Inclusieve maaltijden: Dinner

Vandaag begint jouw avontuur in zuidelijk Afrika! Ingepakt en wel, vlieg je vanavond naar Victoria Falls, Zimbabwe.

De maaltijden hebben betrekking op de maaltijden in het vliegtuig.

Victoria Falls Zimbabwe
Victoria Falls Zimbabwe
Boma Dinner & Drum Show Victoria Falls

Inclusieve maaltijden: Breakfast, Dinner

Vervoer Private Bus (0:30h)

Welkom in Zimbabwe! Na aankomst op Victoria Falls Airport wordt u opgehaald door uw privégids, die u naar uw accommodatie voor de komende dagen brengt. Om uw reis in stijl te beginnen, geniet u deze avond van een 'Boma Dinner & Drum Show'. Een feest voor uw zintuigen, waarbij u geniet van Afrikaanse zang en dans, traditionele kleding en meer. Geniet van een viergangendiner, ter plaatse bereid op het kampvuur.

Victoria Falls Zimbabwe
Flight of Angels Victoria Falls
Zambezi

Zonsondergang cruise Zambezi rivier

Victoria Watervallen

Inclusieve maaltijden: Breakfast, Lunch, Dinner

Vervoer Local Flight (0:30h), By Foot (1:30h), Boat (2:00h)

Goedemorgen! Vandaag ga je de indrukwekkende Victoria Falls bekijken. Deze ochtend neemt de gids je mee op een rondleiding door dit grote natuurspektakel. Lang voordat de Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger David Livingstone de Victoria Falls in 1855 'ontdekte', had het lokale Batonga volk ze Mosi-oa-Tunya genoemd, wat 'de rook die dondert' betekent. De watervallen vormen een spectaculair schouwspel van ontzagwekkende schoonheid en grootsheid aan de Zambezi rivier, die de grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe.

Na een kennismaking met de watervallen in de ochtend, geniet je van een lunch in het iconische Lookout Café. Dat, zoals je kunt raden, een behoorlijk indrukwekkend uitzicht heeft!

In de namiddag wacht je een bijzondere ervaring. Stap in een helikopter en laat je verrassen door het uitzicht op de watervallen van bovenaf. 'The Flight of Angels', iets wat je niet snel zult vergeten! Als klap op de vuurpijl maak je deze avond een cruise op de Zambezi rivier, waar je ook van een diner geniet. Grote kans dat je veel nijlpaarden, olifanten en ander wild ziet langs de oevers van deze majestueuze rivier.

Wat een dag! We hopen dat je vannacht goed slaapt, morgen wachten er weer nieuwe avonturen.

African Wild Dog
Hwange National Park
Taylors Africa Safaris Mobile Safari Zimbabwe

De Painted Dog Conservation Centre

Gamedrive in Hwange

Inclusieve maaltijden: Breakfast, Lunch, Dinner

Vervoer Private Bus (3:00h), Offroad vehicle (3:00h)

Vandaag laten we de Falls achter ons en gaan we op weg naar Hwange National Park, ongeveer 2 - 3 uur rijden. Op weg naar Hwange maken we een stop bij The Painted Dog Conservation Centre, een succesvol rehabilitatiecentrum voor wilde dieren dat zich richt op het helpen van zowel mensen als wilde honden. Deze honden raken helaas vaak verstrikt in stropersvallen. Je krijgt een rondleiding door het centrum en ontmoet honden in het rehabilitatieprogramma.

Vanaf hier gaan we naar Hwange: ongetwijfeld een van Afrika's beste bestemmingen om wild te bekijken. Dit enorme park heeft een indrukwekkend scala aan wilde dieren - leeuwen, luipaarden, neushoorns, giraffes, buffels, gemsbok, hyena, wilde honden, en nog veel meer. Dit wordt weerspiegeld door de diversiteit van de omgeving van het park: het zanderige zuidelijke deel van het park grenst aan de Kalahari-woestijn, terwijl de noordelijke graslanden dichtbegroeid zijn met granietrotsen en weelderige bossen. Hwange is het thuis van een van de grootste olifantenkuddes van het hele continent, en het is ook het grootste - met een oppervlakte van 14.600 km² - én het oudste nationale park van Zimbabwe.

We genieten onderweg van een bush picknick en nadat we ons in de lodge hebben geïnstalleerd, ga je deze namiddag op je eerste gamedrive in Hwange. Zodra het een beetje donker begint te worden, gaan de gidsen langzaam terug naar het kamp met behulp van een spotlight om op zoek te gaan naar nachtdieren. Terug in het kamp is er wat tijd om je op te frissen en daarna een drankje aan de bar of bij het haardvuur. Een drie-gangen maaltijd wordt geserveerd rond het vuur, waarna je naar bed gaat met de geluiden van de bush..

Hwange National Park
Hwange National Park
Taylors Africa Safaris Mobile Safari Zimbabwe

Gamedrive in Hwange

Inclusieve maaltijden: Breakfast, Lunch, Dinner

Vervoer Offroad vehicle (3:00h)

Een volledige dag in Hwange wacht op je, lucky you! Een vroege ochtend om op pad te gaan tijdens de beste uren om wild te spotten. Naast een game drive maak je ook een bush nature walk rond het kamp, waarbij de focus ligt op de kleine dingen. Een zeer interessante invalshoek, want je ziet zoveel meer wanneer je even stilstaat en in detail kijkt naar wat er om je heen is. Zoals altijd zal het een verrassing zijn wat we tegenkomen, maar zeker is dat we veel sporen en voetafdrukken zullen vinden. De gids laat je de verschillende voetafdrukken en andere tekens zien die de dieren achterlaten.

Tussen de activiteiten door kun je ontspannen bij het zwembad. Alle maaltijden worden weer verzorgd, dus leun achterover en relax, en geniet van de bijzondere plek waar je bent.

Matobo Hills Lodge
Taylors Africa Safaris Mobile Safari Zimbabwe
Zebra, Impala

Inclusieve maaltijden: Breakfast, Lunch, Dinner

Vervoer Private Bus (4:00h)

Op naar een nieuw avontuur! Na het ontbijt gaan we naar Matobo Hills National Park. Hier ervaar je een wereld van indrukwekkende granieten rotsblokken, oude geschiedenis en spoor je te voet neushoorns op. Dit gebied toont grote rotsblokken die natuurlijke schuilplaatsen bieden en in verband worden gebracht met menselijke bewoning vanaf de vroege steentijd, wat wordt bewezen door de grote collectie rotstekeningen.

We genieten weer van een bush picknick onderweg, en installeren ons in de nieuwe lodge voor de komende twee nachten. We genieten van een drankje bij de begraafplaats van Cecil John Rhodes, een Britse imperialist, zakenman en politicus die een dominante rol speelde in Zuidelijk Afrika aan het eind van de 19e eeuw. De naam 'World's View' kan niet toepasselijker zijn voor dit betoverende stukje Zimbabwe.

Taylors Africa Safaris Mobile Safari Zimbabwe
White Rhino
Waterbuck sunset

Neushoorn tracking in Matobo

Inclusieve maaltijden: Breakfast, Lunch, Dinner

Vervoer Offroad vehicle (3:00h), By Foot (2:00h)

Ons favoriete aspect van Matobo is de Intensive Protection Zone, waar een grote populatie zwarte en witte neushoorns met succes broedt. Het zien van deze bedreigde dieren is een adembenemende belevenis, en de inspanningen voor hun bescherming zijn inspirerend. Dus dat is precies wat we jou vandaag willen laten ervaren! Je zult de neushoorns te voet volgen. Een van de rangers neemt je mee op een gamedrive door de bush, op zoek naar de ongrijpbare neushoorn. Eenmaal gevonden, mag je uitstappen voor een ontmoeting te voet. Kan je je voorstellen om bijna schouder aan schouder te staan met een neushoorn?

Naast neushoorns kan je ook zebra's, giraffen, hyena's, nijlpaarden, wrattenzwijnen, waterbokken, krokodillen, bavianen en nog veel meer tegenkomen. Als je naar de lucht kijkt, heb je een goede kans om zwarte adelaars te zien, evenals een ongelooflijke verscheidenheid aan andere vogels.

Naast het wildleven heb je deze ochtend ook de kans om oude grotschilderingen te zien. Hierna geniet je van een picknick in de bush, voordat je teruggaat naar het kamp om de rest van de namiddag te relaxen.

Namibia Open Road

Inclusieve maaltijden: Breakfast

Vervoer Private Bus (2:00h)

Helaas is de mobile safari tot een einde gekomen. Na het ontbijt rijden we naar de stad Bulawayo, vanuit waar je Zimbabwe verlaat. Wij wensen je een goede vlucht!

Airport hall

Welkom thuis - we hopen dat je een comfortabele vlucht hebt gehad. Dankjewel voor het reizen met Africaventura, en we hopen je snel weer op het continent te mogen verwelkomen!

Data en prijzen

Start

Einde

Info

Beschikbaarheid

Prijs

8

aug.

2024

16

aug.

2024

Gesloten

Vanaf

EUR 5.390

8

aug.

2024

16

aug.

2024

Gesloten

Vanaf

EUR 5.390

3

okt.

2024

11

okt.

2024

Gesloten

Vanaf

EUR 5.490

3

okt.

2024

11

okt.

2024

Gesloten

Vanaf

EUR 5.490

Gewenste datum niet beschikbaar? Neem contact op

Info

Eenpersoonskamer toeslag

Bij de online boeking kan je kiezen voor de optie "kamer delen (indien mogelijk)". Als geen enkele andere deelnemer van hetzelfde gender voor deze optie kiest, wordt je ondergebracht in een eenpersoonskamer. De kosten van de eenpersoonskamer bedragen EUR 475. Africaventura betaalt 50% van de toeslag, de rest is voor eigen rekening. Wij brengen je ongeveer maand voor het begin van de tour op de hoogte.

Inbegrepen

Transfers per busje, boot en jeeps zoals beschreven in het programma

Accommodaties

Alle rondleidingen en activiteiten zoals beschreven in het programma

Maaltijden zoals beschreven in het programma

Engelse gids

Niet inbegrepen

Internationale vluchten (kunnen door ons geboekt worden op aanvraag)

Reisverzekering

Visum voor Zimbabwe (ca USD 55 per persoon)

FAQ's

Wij adviseren je altijd een reisannuleringsverzekering af te sluiten, omdat het altijd kan gebeuren dat je kort voor de vertrekdatum door een onvoorziene ziekte, ongeval of andere redenen niet aan de reis kan deelnemen. Het afsluiten van een repatriëringsverzekering wordt sterk aanbevolen.

Wanneer je bij Africaventura-reis met een VISA-creditcard betaalt, ben je meestal gedekt, maar controleer dit bij de bank.

Indien je geen verzekering wenst af te sluiten, kan Africaventura niet aansprakelijk worden gesteld.

Volgens onze algemene voorwaarden kunnen wij de reis annuleren als het minimum aantal deelnemers niet is bereikt tot 32 dagen voor aanvang van de reis.

In de regel informeren wij je twee maanden van tevoren om alternatieven te bespreken. Je kunt dan bijvoorbeeld een andere vertrekdatum of een alternatief land van bestemming kiezen. Als deze opties je niet bevallen, betalen wij de reeds betaalde reiskosten volledig terug. Zodra een reis gegarandeerd is, markeren wij dit op onze pagina "Data & Prijzen".

Voor reizigers uit landen met een risico op gele koorts is een inentingsbewijs tegen gele koorts vereist. Ook al wordt dit niet altijd gecontroleerd, officieel is dit ook vereist bij doorreis vanuit een land (bijvoorbeeld Ethiopië) met een risico op Gele Koorts. Daarom raden wij aan te reizen met uw Gele Koorts Certificaat.


Een volledige lijst van landen met een risico op gele koorts is hier te vinden.

Wij raden onze reizen niet aan voor mensen met beperkte mobiliteit. In de lodges bijvoorbeeld liggen de kamers vaak op 500m van het hoofdgebouw. Wij raden een goede lichamelijke conditie aan, maar er zijn geen activiteiten die een hoge fysieke conditie vereisen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wij proberen het programma zoveel mogelijk te hetzelfde te houden. Wegens beschikbaarheid kan het zijn dat we de accommodatie moeten veranderen voor een vergelijkbare accommodatie of de volgorde van de activiteiten. Op basis van feedback van reizigers kan het reisschema ook worden gewijzigd om de rondreis te verbeteren.

Je wordt hierover geïnformeerd door jouw contactpersoon of ter plaatse door de gids.

Het is altijd mogelijk om de reis te annuleren. In dit geval kan je van ons een redelijke vergoeding verwachten, die als volgt kan worden vastgesteld (als percentage van de reissom), rekening houdend met het tijdstip van terugtrekking, de verwachte besparing van kosten en de verwachte werving door een alternatief gebruik van de reisdiensten:

Voor boekingen in het CLASSIC-tarief:

  • tot 65 dagen voor vertrek 20%
  • van de 64e tot de 30e dag voor vertrek 25%
  • van de 29e tot de 15e dag voor vertrek 45%
  • van de 14e tot de 7e dag voor vertrek 60%
  • vanaf de 6e dag voor vertrek 80%
  • op de dag van vertrek en in geval van niet opdagen 90%

Voor boekingen in het FLEXI-tarief

  • tot 65 dagen voor vertrek 0%
  • van de 64e tot de 30e dag voor vertrek 20%
  • na 29 dagen voor vertrek zijn de annuleringskosten gelijk aan die van het CLASSIC-tarief

Volg deze link voor meer informatie over onze algemene voorwaarden.

Groepsrondreis Zimbabwe
Comfort

Prijs

Op aanvraag2024 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH

Alle rechten voorbehouden

Emke

Jouw contactpersoon

Emke

Boek een video consultatie

15min persoonlijk consult

Emke