Africaventura Logo Colour Flate

Neem contact op

Mozambique Beach

Mozambique

Afrikaanse en mediterrane flair in één

Mozambique People

Mozambique - een tropische strandbestemming met een Afrikaanse en mediterrane sfeer. Stel je witte stranden, palmbomen en helder blauw water voor. Ja, het clichébeeld van het paradijs. Vergeleken met bestemmingen als de Seychellen is Mozambique betaalbaarder, en vergeleken met Mauritius is het minder ontwikkeld en meer van de gebaande paden af. Een geweldig land voor een strandverlenging na een reis in bijvoorbeeld Zuid-Afrika or Namibië. De heerlijke Portugees geïnspireerde keuken zal een hoogtepunt van je reis zijn. Enorme schotels met verse zeevruchten, peri-peri garnalen, pittige kip, en dat allemaal op het strand met uitzicht op zee! Ben je fan van marine wildlife, dan is Mozambique zeker een bestemming voor jou. Snorkel met walvishaaien, dolfijnen of speur naar schildpadden op het strand.

Maputo

Maputo, Mozambique

Maputo is een havenstad en ligt dichtbij Zuid-Afrika, en is daarmee het economische centrum van Mozambique. De rijke handelsgeschiedenis heeft culturen uit alle hoeken van de wereld meegebracht, met als belangrijkste de Bantu en de Portugezen. Je kan koloniale Portugese architectuur verwachten in combinatie met een typisch Afrikaanse stadsgevoel van handelaren die op straat verse vis verkopen. Rond de brede boulevard vindt je cafés die 's avonds veranderen in levendige barretjes met live muziek.

Maputo Special Reserve

Maputo Special Reserve

Maputo Special Reserve is een bijzonder natuurgebied met de interessante combinatie van de bush en het strand. Open grasvlakten worden afgewisseld met duinbossen en witte zandstranden. Een ruig park, waar je weinig andere bezoekers tegenkomt. Echt buiten de gebaande paden!

Machangulo Peninsula

Santa Maria Machangulo Beach Lodge Mozambique

Het prachtige schiereiland Machangulo is een ongerepte Afrikaanse wildernis in het zuidelijkste puntje van Mozambique, dat grenst aan Inhaca Island in de baai van Maputo. Het heeft een landoppervlakte van duizenden hectaren en meer dan 20 kilometer aan zandstranden. Binnen het schiereiland liggen twaalf uitgestrekte meren en inheemse natuurlijke struiken. De kustlijn valt binnen een zeereservaat dat uitstervende schildpadden beschermt en wordt begrensd door de baai aan de westkant, de wildheid van de Indische Oceaan aan de oostkant en een safari wildreservaat in het zuiden.

Tofo Beach

Mozambique Beach

Een waar Mozambikaans paradijs! Geniet van de tropische stranden, de relaxte mediterrane sfeer en vers sea food. Ontspan op het strand, of ga duiken, snorkelen of een van de andere watersporten die beschikbaar zijn.

Vilanculos & Bazaruto Archipelago

Bazaruto Islands Vilanculos Mozambique

Vilanculos is een klein tropisch dorpje aan de zuidkust van de Indische Oceaan in Mozambique. Het is uiterst ontspannen en de perfecte plek om bij te komen van het drukke en bruisende stadsleven. Hier geniet je van kleurrijke marktkraampjes, sea food restaurants en de marine flora en fauna vanaf een Dhow-boot.

Vilanculos wordt vaak gebruikt als tussenstop op weg naar de Bazaruto Archipel. Dit zijn duineilanden, uitgestrekt in het turquoise water van de Indische Oceaan. Bazaruto werd in 1971 uitgeroepen tot nationaal park, waardoor het ongerept en idyllisch is gebleven. Verwacht witte stranden, palmbomen, weelderige vegetatie en helder water met kilometerslange riffen.

Zinave National Park

Waterbuck sunset

Het verkennen van het unieke en ruige Zinave National Park is alleen mogelijk met een 4x4 en na heel wat reistijd, maar de ongerepte natuur in dit nationale park is het waard. Zinave, dat in 1972 tot beschermd gebied werd verklaard en vervolgens werd geteisterd door zestien jaar burgeroorlog, is nu weer klaar om verkend te worden en maakt integraal deel uit van de Mozambikaanse component van de Great Limpopo Transfrontier Conservation Area.

Mozambique Beach
Mozambique Beach
Mozambique People

Van Zuid-Afrika naar Mozambique

Bush to Beach

verkenner

17 dagen

Off track safari in Maputo Special Reserve

Ontspan aan de kust van Chidenguele

4x4 aventuur in Zinave National Park

Leer over Mozambicaanse kunst

Prijs op aanvraag


2024 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH

Alle rechten voorbehouden

Emke

Jouw contactpersoon

Emke

Emke