Africaventura Logo Colour Flate

Neem contact op

Aye Aye Madagascar

De Aye Aye in Madagaskar

Informatie over Aye Aye

De aye-aye wordt beschouwd als de vreemdste primaat ter wereld, vanwege zijn bizarre uiterlijk en ongewone voedingsgewoonten. Uiterlijke kenmerken zijn onder andere snijtanden die voortdurend groeien, extreem grote oren en een middelvinger die er skeletachtig uitziet en door het dier als primair zintuig wordt gebruikt. Aye-ayes zijn nachtelijke, solitaire foerageerders die tot 80% van de nacht doorbrengen met eten en reizen door het bladerdak van het bos.

Interessante feiten over Aye Aye

De lange, dunne middelvinger van de aye-aye is essentieel om insectenlarven op te sporen en aan de haak te slaan, zodat de aye-aye ze kan opeten.

Als aye-ayes opgewonden of geagiteerd zijn, staan hun lange, meestal witte beschermharen overeind en geven ze de gepoofde lemuur het uiterlijk van een dier dat twee keer zo groot is als hij in werkelijkheid is.

Ze zijn 's werelds grootste nachtactieve primaat met een lengte van ongeveer 38 cm en een pluizige staart die langer is dan hun lichaam.

Foto's van Aye Aye

Aye Aye Madagascar
Aye Aye Madagascar

Onze uitstapjes om de Aye Aye


2024 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH

Alle rechten voorbehouden

Emke

Jouw contactpersoon

Emke

Emke