Africaventura Logo Colour Flate

Neem contact op

Elephants Botswana

Rondreizen Botswana

De ultieme safari bestemming

Coming soon: Rondreis naar Botswana met Africaventura in 2023

Botswana Sunset

Botswana is wereldberoemd als bestemming met onvergetelijke safari's. Ontdek alles tijdens een groepsreis door Botswana van eindeloze vlaktes, zandduinen naar de wilde savanne en weelderige rivieren. Een paradijs voor natuur en wildlife liefhebbers! Een rondreis naar Botswana kan worden gecombineerd met een bezoek aan het naburige Namibië, Zuid-Afrika of de Victoria watervallen in Zimbabwe.

Okavango Delta

Okavango Delta Botswana

In het noordwesten van Botswana ligt de grootste delta ter wereld: de Okavango Delta! Het is een van de weinige delta's die niet in zee of oceaan uitmondt. Elk jaar reizen vele wildlife-liefhebbers naar Botswana om de schoonheid van dit gebied te bewonderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Okavango Delta op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Om de delta ten volle te ervaren, kan je ervoor kiezen om aan boord te stappen van een klein vliegtuigje voor een panoramische vlucht. Vanuit de lucht zie je zomaar aan de ene van het water een kudde olifanten, terwijl er aan de andere kant giraffen staan te grazen. Je kan dit gebied ook vanaf het water verkennen in een mokoro, een houten bootje gemaakt van een uitgeholde boomstam. Drijf door het hoge gras en ervaar de rust van dit gebied, terwijl olifanten, nijlpaarden en krokodillen genieten van het verfrissende water op slechts een paar meter afstand. Houd je liever droge voeten? Dan kan je kiezen voor een wandelsafari met een ervaren gids, en misschien kom je zelfs oog in oog te staan met olifanten en buffels. Een onvergetelijke ervaring!

Chobe National Park

Botswana Elephant Chobe

In het noordelijkste puntje van Botswana ligt een van de grootste nationale parken van Botswana: Chobe National Park. Chobe is vooral bekend om de ontelbare olifanten die er leven, dankzij de vruchtbare grond, het vele water en het uitgestrekte land. De Chobe rivier stroomt langs het nationale park, en een boottochtje over de rivier bij zonsondergang is magisch. Veel dieren komen drinken aan de oevers van de rivier: zebra's, olifanten, giraffen, gnoes en nijlpaarden leven in overvloed rond de rivier.

Kalahari Woestijn

Boabab Botswana

Botswana ligt in het hart van de Kalahari-woestijn, een gebied van meer dan 500.000 kilometer dat zich uitstrekt over Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. Kalahari betekent "de grote dorst" in de lokale taal, Tswana. Hoewel deze regio droog en dor is, leven er veel wilde dieren.

Wanneer de Okavango-rivier door regenwater uit Angola in de Kalahari overstroomt, verzamelen zich grote kuddes springbokken, olifanten, buffels en gnoes om van het verfrissende water te genieten. Ook indrukwekkende grote katten leven hier: cheetahs houden van de uitgestrekte vlaktes en de beroemde Kalahari leeuw met zwarte manen heeft zich hier aangepast aan de droge omstandigheden.

Qua flora kan je een eindeloze zandwoestijnen verwachten, maar ook grote uitgestrekte grassteppen en savannes. In het westen van Namibië maakt de Kalahari plaats voor de zanderige Namib-woestijn, en in het noorden groeien grote Afrikaanse baobabs en vijgenbomen. Ondanks de droogte is bijna de hele woestijn bedekt met vegetatie.

Zebra
Southern Bee eater
Lion Gemsbok

Coming soon: rondreis naar Botswana met Africaventura in 2023


2024 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH

Alle rechten voorbehouden

Emke

Jouw contactpersoon

Emke

Emke